Concept

Tijdens de lockdown(s) kwamen artiesten werkeloos thuis te zitten, en ouderen eenzaam in zorginstellingen. Gebruikmakend van ons netwerk, wisten we snel de ideale brug te slaan. Want muziek verbindt, deelt emotie en zorgt voor een moment van blijdschap en verbroedering voor jong en oud.

Uitvoer

Music Connects is een nationaal initiatief dat artiesten en kwetsbare mensen in zorginstellingen verbindt. De artiest verzorgt een verrassingsoptreden op een (lockdown-proof) buitenlocatie van een zorginstelling of ziekenhuis. De bewoners genieten op een veilige afstand en de medewerkers uit de zorg worden muzikaal bedankt. Dit initiatief is opgezet ten tijde van de pandemie om kwetsbare doelgroepen in zorginstellingen een moment van licht te bezorgen.

Impact

We verzorgden optredens in zorginstellingen van o.a. Karin Bloemen, Guus Meeuwis, Ali B., Simone Kleinsma en Paul de Leeuw.
In totaal vonden er meer dan 100 optredens plaats.
Tijdens Koningsdag werden meer dan 50 concerten gelijktijdig georganiseerd voor onder andere het Koningshuis, in samenwerking met de Oranje Bond en Ali B.
Music Connects is inmiddels uitgegroeid tot platform dat wordt duurzaam voortgezet om artiesten en zorginstellingen te verbinden.

Verbinding

Verbindt artiesten aan kwetsbare ouderen in zorginstellingen.