Project: Alternatief Programma organiseren tijdens lockdown

Uitvoer

Bloemencorso Bollenstreek is het grootste lentefeest van Nederland. Dit geurige en kleurige spektakel wordt normaal door meer dan een miljoen internationale bezoekers meegevierd, met als hoogtepunt de 42 kilometer lange praalparade. Een grootse viering van de bollenstreek en bollensector!

Voor het tweede jaar op rij mag het Bloemencorso Bollenstreek niet rijden in verband met lockdown maatregelen. Onze opdracht; een alternatief programma in elkaar zetten om de 1500 vaste vrijwilligers te bedanken, om de streek weer in het zonnetje te zetten en de corsocultuur (inmiddels erkend als UNESCO werelderfgoed) levend te houden. De lente brengt licht en kleur na een donkere periode. Een positief moment vol hoop en verbinding. Daarom besloten we het corso naar de mensen te brengen, in plaats van de mensen naar het corso te halen.

Impact

  • Op 21 maart 2021, de dag van de lente, hebben 1500 vrijwilligers bossen tulpen uitgedeeld aan mensen die een bloemetje verdienden, welke middels een regionale oproep waren aangedragen.
  • 500 kwetsbare mensen werden positief geactiveerd met bloemsteekworkshops bij zorginstellingen, met gesponsorde materialen uit de bollensector.
  • Er werden 25.000 mensen bereikt middels de TV-serie ‘De Gezichten van de Bollenstreek’, die op regionale en nationale zenders werd uitgezondeen
  • We reden een onaangekondigd mini-corso met grote bloemenharten, om de streekbewoners een hart onder de riem te steken. Dit werd live uitgezonden op de grootste regionale televisie en radiozenders.
  • Omroep MAX pakte het alternatief programma op en wijdde een tv-serie aan Bloemencorso Bollenstreek.
  • We regisseerden en filmden ‘With love from Bloemencorso Bollenstreek’ – een merkvideo die de trots van de streek uitdraagt naar de (internationale) bezoekers die wederom de meest kleurrijke parade van het jaar moesten missen.
  • We behaalden een PR-waarde van 45 miljoen

Verbinding

bracht weer trots en saamhorigheid naar de bollenstreek en bollensector, liet de vrijwilligers zien dat de organisatie hen een warm hart toedraagt, bracht Bloemencorso Bollenstreek naar de mensen.