Project

The Good Foundation kreeg vanuit Stichting Vluchteling de vraag om de gehele vrijwilligerscoordinatie voor de 12e editie van de Nacht van de Vluchteling 2021 in Haarlem op zich te nemen.

Concept

Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling éen keer per jaar de Nacht van de Vluchteling. Duizenden deelnemers, verdeeld over inmiddels 6 steden, zamelen met deze sponsorloop van 40 kilometer geld in voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Het evenement staat bekend om haar saamhorigheid, pittige kilometers en mooie ontmoetingen.

Uitvoer

De volledige werving, plaatsing en begeleiding van de 78 vrijwilligers en de zorg voor de aankleding en beleving van het gehele evenement werd met enthousiasme en succes voltooid. Per wandel-post werd een team samengesteld en een lokatiemanager aangesteld. Op alle posten stonden de vuurtjes te branden, kregen deelnemers thee of koffie, stond de EHBO klaar om blaren te behandelen en werden de deelnemers bemoedigende woorden toegesproken. Gedurende 24 uur bleven alle vrijwilligers lachen, werden de handen uit de mouwen gestoken,werd er gedanst en hier en daar zelfs een traan gelaten. Een evenement om met trots op terug te kijken.

Impact

  • 400 deelnemers
  • 78 vrijwilligers
  • Op elke post stonden vrijwilligers klaar om deelnemers te supporten, bij te staan én een unieke beleving te geven.
  • 920.000 euro opgehaald voor Stichting Vluchteling

Verbinding

78 vrijwilligers zetten zich geheel belangeloos 24u lang in voor Stichting Vluchteling en de 400 sponsorlopers.