Project

Naar aanleiding van de bijschrijving van het Bloemencorso Bollenstreek in het register Immaterieel Erfgoed Nederland en van de corsocultuur als UNESCO Immaterieel Werelderfgoed, ontstaat het idee van een vernieuwend festival. Want wanneer je een traditie levend wil houden, moet je de interesse van nieuwe generaties weten te wekken; die verplichting hangt zelfs samen met de erkenning als UNESCO erfgoed.

Concept

Vier de Lente Festival wakkert de liefde en trots voor de bollenstreek en -sector aan onder de jongere generatie. We planten zaadjes voor verjonging van de bollenbranche om zo het culturele- en financiële belang van de bollensector aan de jeugd meegeven. Op een unieke festivallocatie, het podium staat letterlijk midden tussen de kleurrijke tulpenvelden, gaat het publiek los op onder andere Kris Kross Amsterdam, proostend met een Vier de Lente speciaalbiertje in de hand.

Uitvoer

Vier de Lente Festival is een initiatief van The Good Company. Het evenement is van concept tot executie een eigen productie.

Impact

De eerste kick-off editie was binnen een week uitverkocht.
Vanwege het grote succes is direct besloten om het festival navolging te geven; in april 2023 keert Vier de Lente Festival terug naar de Bollenstreek.

De presale voor de tweede editie was binnen 24u volledig uitverkocht.
Alle betrokken partners en sponsoren zetten zich opnieuw in voor de tweede editie.
Eindelijk een fantastisch festival met maatschappelijk en economisch impact.

Verbinding

Het Vier de Lente Festival is een vernieuwende, verjongende en unieke manier om de trots onder jeugd uit de bollenstreek te activeren en te etaleren. Het is het ‘jonge zusje’ van Bloemencorso Bollenstreek. Het verbindt de gemeentes uit de bollenstreek in de gemeenschappelijke wens om de jeugd bij het vak te betrekken, doordat het festival elk jaar op een nieuwe locatie in de regio plaatsvindt. Het evenement werd mede-mogelijk gemaakt en gedragen door lokale partners, sponsors en uitvoerders.